Optimalisatie van filialen brengt meer efficiëntie en betere dienstverlening

Gedurende negen maanden mocht ik een vooraanstaand bedrijf in de bouwsector begeleiden tijdens een succesvolle reorganisatie. Het doel was om twee filialen te optimaliseren. Ik voerde strategische personeelswijzigingen door en ondersteunde de leiderschapsontwikkeling.

Opstart van een Nederlands filiaal

Ik hielp bij de implementatie van een nieuwe doorstart met een sterke filiaalmanager. Ik wierf ook een eerste technische medewerker aan. Die moet servicemonteurs inplannen bij klanten op verschillende projecten. Ik zorgde ook voor de versterking van de operationele processen om de dienstverlening aan klanten te verbeteren.

Gerichte leiderschapsvernieuwing voor filiaal in Wallonië

De leiderschapsvernieuwing in dit filiaal was tweeledig:

  • Vervanging van de filiaalmanager door een empathische leider met sterke leiderschapscompetenties
  • Heroriëntatie van de bestaande filiaalmanager tot technische expert manager. Deze nieuwe rol voorziet in de ondersteuning van sales en monteurs bij alle technische vraagstukken. Deze collega is nu het aanspreekpunt voor alle Franstalige vragen van klanten en medewerkers in Wallonië, en binnenkort ook in Noord-Frankrijk.

 Leiderschapsontwikkeling voor Operations Manager

Ik vervulde de rol van mentor voor de Operations Manager. Het doel was om zijn rol binnen het directiecomité te verstevigen en om zijn leiderschap bij te schaven en te versterken. Met succes. De Operations Manager werd een inspiratiebron voor collega-directeuren, wat bijdroeg aan een positieve dynamiek en verbeterde prestaties op directieniveau.

Het resultaat: meer efficiëntie & sterk leiderschap

Deze reorganisatie heeft niet alleen de operationele efficiëntie van beide filialen verbeterd, maar ze had ook een positieve impact op het leiderschap. De strategische aanpassingen leidden tot een betere samenwerking, verbeterde dienstverlening en een versterkt leiderschap op diverse niveaus in de organisatie. De transformatie van individuele rollen heeft de juiste expertise op de juiste plek gebracht, wat heeft bijgedragen aan het verdere succes van het bedrijf.

Gedurende onze samenwerking heb ik ervaren dat Dominique een buitengewoon toegewijde en bekwame mentor is. Zijn diepgaande kennis en uitgebreide ervaring hebben een onschatbare waarde toegevoegd aan mijn professionele ontwikkeling.

Jonathan Delft

Dominique legde niet alleen direct de vinger op de wonde, hij formuleerde ook een aanpak die werkte.

Robin Van Oudenhove

Dankzij zijn uitgebreid netwerk bracht Dominique me in contact met de juiste mensen om verdere groei te realiseren.

Sophie Douterloigne

Als je over iemand spreekt die mensen kan motiveren en medewerkers goesting kan doen krijgen, dan is niemand beter.

Lieven De Meulenaere

Na de maandelijkse sessies met Dominique bruis ik van de ideeën en ga ik meteen met zijn praktische tips aan de slag!

Kirke Hillewaert

Dominique gaf snel toepasbare en praktische antwoorden op mijn ondernemersvragen. Hij communiceert duidelijk en bood opties om te schakelen met mijn merk Dou Care. Zijn input was zeer waardevol. Dankzij zijn uitgebreid netwerk bracht Dominique me ook in contact met de juiste mensen om verdere groei te realiseren. Kortom: heel hands on en speelt kort op de bal.

Sophie Douterloigne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief