Dominique

Ik breng je mensen en je organisatie op kruissnelheid

Groeien betekent jezelf af en toe in vraag stellen, als mens én als organisatie. Even een stap terugzetten en de dagelijkse hectiek achterwege laten. Want wie te dicht op de realiteit zit, ziet op den duur het totale plaatje niet meer.

Als onafhankelijke en objectieve buitenstaander ben ik de ideale sparringpartner om jouw kmo weer op kruissnelheid te brengen. Ik stel de juiste vragen, ik daag je uit, en ik stimuleer je om met de gepaste oplossingen aan de slag te gaan. Dat is soms zoeken, maar even vaak ligt de oplossing voor het grijpen, en kan je je uitdaging veel sneller en minder middelen aanpakken dan je denkt.

Management & organisatie

Een efficiënte structuur en operationeel model zijn essentieel voor elk bedrijf. Alleen groeit die structuur niet altijd mee met jouw ambities. Gevolg: processen worden complex, communicatie loopt fout, en de groei stokt.

‘We hebben het altijd zo gedaan’ is geen goede graadmeter. Ik help je om je processen en managementstructuur kritisch te bekijken. Ik trek je organisatie vlot, zodat groei weer mogelijk wordt. En op basis van mijn ervaring met change management help ik je om veranderingen te implementeren op de werkvloer.

Herken jij deze problemen?

Herken jij deze problemen?

Sales & marketing

De waarde van je bedrijf zit in de sterkte van je verkoopteam. Maar meer verkopen betekent niet altijd meer verkopers aanwerven. Aan de andere kant draait verkopen ook niet rond hacks of trucs. Ook een sterk merkverhaal en goede positionering bepalen of klanten met jou business willen doen.

Zit jouw verkoop in het strop? Wil je een nieuw product aan de man brengen? Zoek je een betere synergie tussen sales en marketing of wil je de silo’s tussen beide departementen afbreken? Mijn no-nonsense aanpak en ervaring met sales en marketing zetten jouw teams weer op scherp.

Teams & talent

Wist je dat één op zes nieuwe werknemers binnen een half jaar weer weg is?

Wat is jouw strategie om mensen aan te werven? En wat doe je om ze aan boord te houden? Het juiste profiel vinden is soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Aanwervingsfouten zijn bovendien duur, zowel op menselijk als op financieel vlak. Die wil je dus zoveel mogelijk vermijden.

Ik help je om anders te kijken naar je medewerkers en om teams te bouwen op basis van de sterktes en competenties van elk teamlid.

Herken jij deze problemen?

Niet zeker waar je moet beginnen?

Heb je een snelle vraag? Boek dan een korte call met me.
Praten werkt!

Gedurende onze samenwerking heb ik ervaren dat Dominique een buitengewoon toegewijde en bekwame mentor is. Zijn diepgaande kennis en uitgebreide ervaring hebben een onschatbare waarde toegevoegd aan mijn professionele ontwikkeling.

Jonathan Delft

Dominique legde niet alleen direct de vinger op de wonde, hij formuleerde ook een aanpak die werkte.

Robin Van Oudenhove

Dankzij zijn uitgebreid netwerk bracht Dominique me in contact met de juiste mensen om verdere groei te realiseren.

Sophie Douterloigne

Als je over iemand spreekt die mensen kan motiveren en medewerkers goesting kan doen krijgen, dan is niemand beter.

Lieven De Meulenaere

Waarom Samenwerken

Wat onderscheidt mij

Elke situatie is uniek. Jouw zakelijke uitdagingen zijn uniek. Je bent beter af met een pragmatische één-op-één inkijk wanneer je worstelt met beslissingen waar je alleen staat als ondernemer.  

Hands-On denken
Analyseren is slechts de eerste stap. Ik geloof in het belang van actie. Na de analysefase neem ik de leiding bij de implementatie & de begeleiding van het adviesplan.

Pragmatische oplossingen
 Geen loze beloften of onrealistische doelen. Mijn adviezen zijn praktisch en gericht op meetbare verbeteringen voor jouw KMO. 

Echte samenwerking
We werken samen als een team. Jouw doel is mijn prioriteit, en we gaan de uitdagingen samen aan tot de finish. 100% engagement.

Ervaring en expertise
35 jaar in het veld, niet achter een bureautje op zolder. Gepokt en gemazeld in échte familiale groei-KMO’s. Als ondernemer geef ik jou concrete resultaten en vooruitgang voor jouw KMO.

Services

Wat doe ik

Schrijf je in voor de nieuwsbrief