ANNULATIE EVENT

Dinsdag 19 maart - Drongen

DIT EVENT IS GEANNULEERD.
WIJ EXCUSEREN ONS VOOR
HET ONGEMAK ALS U VANDAAG DEZE WEBPAGINE BEZOEKT.
VOOR ALLE INFO,
AARZEL NIET ONS TE CONTACTEREN OP Dominique@otagai.be


Wat is dat nu met die ESG?


Van duurzaamheid of sustainability heeft uiteraard iedereen gehoord. Al gaapt er vaak een kloof tussen weten, zeggen en doen.

ESG (Environmental, Social, Governance) focust op hoeveel aandacht een onderneming of organisatie heeft voor het milieu, ‘de mens’ in allerlei contexten en goed bestuur. Factoren die op hun beurt de (financiële) performantie van een onderneming of organisatie impacteren.

De huidige polycrisis, met haar talrijke uitdagingen, doet ondernemers, bestuurders en topmanagement naar adem happen. Verre van evident dus om tegelijkertijd ook bezig te zijn met de duurzame onderneming of organisatie van morgen. En toch mag een ESG-verhaal niet langer onderaan de to-do-lijst van een onderneming of organisatie staan. Het goede nieuws is immers dat net dat ESG-verhaal een deel van de oplossing vormt.

Wil je meer kennis verwerven over ESG en haar business opportuniteiten? Neem deel aan ons event op 19 maart ‘ESG voor en door ondernemers’.

Programma

Om privacy redenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd – in vorm van foto en/of film – Dat nadien via sociale media kanalen kan worden gebruikt.

Sprekers

Ingrid D’Haeyer

|

ESG keynote spreker

Ingrid D’Haeyer noemt zichzelf een gepassioneerde ESG-missionaris. Als bedrijfsjurist zag ze al in 2018 een tsunami aan Europese ESG-regelgeving op de ondernemingen afkomen. Maar ze hield het niet bij het puur juridische. Getriggerd door het grotere ESG-verhaal waar de E, S en G op elkaar inwerken, onderzocht ze het drieletterwoord vanuit een ondernemingsperspectief. “Oprecht inzetten op ESG garandeert het middellange termijn overleven van ondernemingen”, dixit een rotsvast overtuigde Ingrid. Door op een eenvoudige, praktische manier uit te leggen wat ESG precies is, wat de opportuniteiten zijn en kort enkele ESG-acties te duiden en te illustreren met mooie Belgische voorbeelden, wil zij ondernemers, bestuurders en hun medewerkers inspireren om hun eerste ESG-stappen te zetten. Aan ESG-kennis en passie ontbreekt het deze dame alvast niet.

Rudi Maes

|

Filou & Friends

Rudi Maes is de oprichter en CEO van het Belgische familiebedrijf Filou & Friends. Als kinderkledingmerk en retailer heeft Filou & Friends de missie om elk kind zorgeloos te laten opgroeien. Deze missie vertaalt Filou & Friends door kwalitatieve kledij op de markt te brengen die fashion, play & future proof is. Kwaliteit als basis voor duurzaamheid. Het bedrijf onderneemt heel wat initiatieven om zijn social & sustainability impact te realiseren. Zo heeft Filou & Friends de ambitie om te evolueren naar een circulair merk en lanceerde het vorig jaar succesvol het tweedehandsverhaal Filou Forever. Samen met een fantastisch team blijven ze evolueren en innoveren met als doel hun missie te realiseren.

Evelien Van Kemenade

|

Camino Group

Voormalig ecologisch architect en energieadviseur Evelien van Kemenade neemt sinds 2021 de rol van duurzaamheidsmanager op bij bouw- en projectontwikkelingsbedrijf Camino. Daar behaalde dochterbedrijf Durabrik in 2022 het B Corp-certificaat en publiceerde Camino in 2023 haar eerste ESG-rapport gealigneerd op de CSRD-richtlijn. Naast het in goede banen leiden van rapportering staat Evelien ook in voor het initiëren van innovatieve duurzame projecten, het sensibiliseren en opleiden van medewerkers rond ESG en het opmaken van de ESG-strategie samen met management en medewerkers.

Gert Linthout

|

Ray & Jules Coffee

Als impact ondernemer is Gert Linthout actief binnen Mic Mac Minuscule, hippe tweedehands geboortelijsten. Met zuster ondernemingen Ray & Jules, the sunny kind of coffee, en cleantech onderneming CEE ontwikkelden zij voor het eerst in 140 jaar een technologie om koffie op grote schaal te roosteren zonder fossiele brandstof. Met als doel om een wereldwijde sectorverandering teweeg te brengen;

Als opiniemaker schrijft hij o.a voor De Tijd. Een warmere, meer duurzame en circulaire maatschappij en economie, daarvoor staat hij ’s ochtends op.

Wat mag je verwachten?

Wat neem je mee van ons ESG event?

Food & Drinks

Compaan is een maatwerkbedrijf met een grote sociale meerwaarde. Je draagt bij tot de creatie van jobs voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en je investeert mee in hun opleiding en persoonlijke groei. Wij kiezen bewust voor food & drinks van Compaan.be in het kader van onze ESG missie.

Wij steunen met ons event graag het unieke project  toontjeshuis.be
Toontjeshuizen wil bouwen aan een toekomst voor mensen met een beperking, samen met hun ouders, vrienden en familie. Dit door een eigen thuis voor hen te helpen creëren waar geluk en kwaliteit van leven centraal staan. Zo kunnen mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk wonen en volwaardig deel uitmaken van de samenleving.

ESG voor en door ondernemers

Organisatie

Dominique Demeulemeester
Ilse De Bruyckere

Wanneer

Dinsdag 19 maart, ontvangst om 12u30

Prijs

€165 excl. BTW

Je begrijpt dat wij bij een no-show geen terugbetaling doen. Annuleren kan eventueel tot 6 maart 2024 met 80% refund.

Adres

Camino Group
(Durabrik Hoofdzetel)
Drongen 

Schrijf je nu in

Factuur volgt per mail na inschrijving en betaling.
Ticket ESG Event 2024 (excl. BTW)
€ 165,00


Subtotaal
BTW
TotaalSchrijf je in voor de nieuwsbrief