5 Tips voor een positieve mindset.

Futloos ? Geen focus ? Rusteloos ? Onzeker ? Val je om 20h in slaap voor TV ?

5 minuten tijd, 5 tips, 5 dagen

Mijn kado voor jou.

Een positieve mindset is cruciaal voor ieder mens, en zeker als ondernemer.

Je krijgt tal van uitdagingen voorgeschoteld, in deze tijden… ? Een positieve mindset helpt je om focus te behouden, probleemoplossend te denken en veerkracht te tonen. De kracht van succesvolle ondernemers zit vaak in deze denkwijze. Positieve gedachten openen de deur naar persoonlijke groei, voldoening en tevredenheid.

Mijn 5 tips voor een positieve mindset geven je een duwtje.

Echt resultaat behaal je als je ermee aan de slag gaat, dag per dag.

Na 5 dagen voel je het. Je richt je meer en meer op JOUW positiviteit.

1. Zorg voor voldoende beweging

Maak tijd om ondanks een druk werkschema voldoende te bewegen. Dat komt je fysieke en mentale gezondheid ten goede. Je werkt aan een betere conditie en stimuleert de aanmaak van gelukshormonen. Mooie combi, toch?

Begin klein. Elke dag een half uurtje wandelen of fietsen zet – ook figuurlijk – heel wat in beweging. Laat die endorfine, serotonine en dopamine maar komen … Te voet naar de bakker op de hoek ? De hond even uitlaten ? Of gewoon een blokje om. Doen !

2. Blijf trouw aan je kernwaarden

Baseer je bij alles wat je doet op die waarden en stem beslissingen erop af. Door trouw te blijven aan jezelf, voel je dat je goed bezig bent. Die interne bevestiging doet wonderen.

Twijfel je over je kernwaarden? Neem dan zeker de tijd om na te gaan wat voor jou belangrijk is. Noteer welke vijf waarden jij altijd en overal nastreeft. Ze zijn jouw kompas voor voldoening in je job en leven. Een echte compagnon de route, zeg maar.

3. Maak tijd voor rust

Integreer momenten van rust in je dag. Ook wel meditatie genoemd. Voel je weerstand tegen het beeld van jezelf in kleermakerszit op een matje met rustgevende muziek op de achtergrond? Do I have news for you … Te fluffy voor jou ? “Mediteren” kan je overal. Het betekent gewoon dat je nu en dan tijd neemt om je hoofd leeg te maken. Lukt dat bij jou het best tijdens een wandeling of fietstocht? Of door in de zetel rustig naar de wolken te staren? Verstand op nul? Prima. Ook dat is mediteren.

4. Toon dankbaarheid

Vaak slorpt de alledaagse sleur je als ondernemer helemaal op. Afgepeigerd en leeg plof je ’s avonds in de zetel. Dat is het ideale moment om even bewust stil te staan bij de voorbije dag. En drie gebeurtenissen op te sommen waarbij je een goed gevoel kreeg. Geniet van een klein succes, doen. Zo eindig je de dag met positieve gedachten. De toon voor de volgende ochtend is gezet …Slaapwel !

5. Laat je goed omringen

Je evolueert naar het gemiddelde van de 5 mensen die het dichtst bij je staan. Omring je met mensen die je inspireren, uitdagen en energie geven. Ze helpen je om doelstellingen te bereiken. Werk je zelf aan een positieve mindset? Dan ben je een magneet en komen gelijkgestemden vanzelf naar je toe. Je komt in een positieve spiraal terecht.

Een positieve mindset vraagt tijd en inspanning. Maar eens je merkt welk effect een positieve ingesteldheid op je leven heeft, wil je niets liever dan het je eigen maken.

Vind je het moeilijk om een positieve mindset te creëren? Boek vandaag een inspiratie gesprek. In dit positieve half uurtje zetten we de eerste stap naar een positieve mindset.

Share this:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor de nieuwsbrief